Fritt ord eller digge islam?

Hussein Barack Obama og Hillary er kommet i et alvorlig dilemma

Fritt ord eller digge islam?

 

Det var ikke karikaturtegningene denne gangen, men en islamkritisk amerikansk film som fikk «Muhammed-soldatene» til å storme det amerikanske konsulatet i Bengazi i Libya. En amerikaner ble drept, konsulatet ble plyndret og satt i brann. Også i Egypt var det tusener som i voldsdemonstrasjoner reagerte mot «fornærmelser av vår profet». Islamistene krever at filmen forbys og at amerikanerne kommer med en unnskyldning. Amerikanerne med president Hussein Barack Obama og utenriksminister Hillary Clinton i spissen er kommet i en kattepine - skal de fordømme filmen - eller de voldelige islamistene?

 

Sakens kjerne er om Vestens politikere enda en gang må stikke ytringsfrihetens pipe i sekken – når voldelige og krigslystne islamske horder angriper alt og alle – som  angriper islam med fornærmende omtale av «den store profet». Til sjuende og sist dreier det seg om Vesten skal gi avkall på frihet og underkaste seg islams politisk-religiøse diktatur.

Da striden om karikaturtegningene raste på sitt verste sto Jyllandsposten og danske politikere fast på tå - de nektet å etterkomme islamsistenes krav om unnskyldning og forbud mot å vise karikaturtegningene av Muhammed. Det måtte dansk næringsliv i særlig grad betale for. Islams fatwa-«imam» i Europa, Yusuf Al-Qaradawi sendte ut en «hastefatwa» en dag i februar i 2006: «Dette er vredens dag». Titusener muhammedanere i den islamske verden angrep og satte i brann ambassadebygninger. Danske produkter ble boikottet.

I Norge trykket redaktør Vebjørn H. Selbekk i Magazinet karikaturtegningene - Stoltenberg og særlig utenriksminister Jonas Gahr Støre – i samarbeid med Islamsk Råd Norge –  ydmyket og knuste redaktørens ytringsfrihetsforvillelse. Selbekk ba om unnskyldning. Støre sendte meldinger til norske ambassadører i den islamske verden med ordre om at de metaforisk skulle gå ned på knærne og beklage det som hadde skjedd i Norge.

Filosofien til Qaradawi var klar: Hvis det ikke lyktes å skremme europeerne til taushet og stoppe latterliggjøringen av «Profeten» kunne islam som religion på grunn av manglende respekt være i fare.

Islam vant krigen - en formidabel frykt la seg som en tåketeppe over det politiske og kulturelle liv i Vesten. Frykten - diktaturets varemerke – hadde fått innpass i Europa så vel som i USA.

Bill Clinton og Madeleine Albright fordømte Jyllandsposten og alle som hadde medvirket til å fornærme islam. Begge var for ytringsfrihet helt og fullt, men ingen måtte fornærme muslimenes hellige profet!

Nå står vi overfor en omkamp med filmen som er laget. De foreløpige signaler er tydelige. «Denne filmen må forbys og det må komme en beklagelse.»

Nyhetsmeldingene forteller at denne filmen er laget av en israelsk-amerikansk forretningsmann, Sam Baciile, som uttaler til Wall Street Journal: Islam er kreft. Filmen markedsføres intenst av Florida-pastoren Terry Jones, som i fjor utløste protester verden over ved å brenne Koranen.

Det store spørsmålet er nå om denne saken vil eksplodere ytterligere.

Vi tar med de foreløpige versjonene av de politisk korrekte nyhetsmeldingene som foreligger:

«Én amerikansk statsborger ble drept da mlitssoldater stormet det amerkanske konsulatet i Bengazi i Libya, angivelig i protest mot en amerikansk film som fremstiller islam som kreft.

Ifølge innenriksdepartementet i landet ble bygningen beskutt med rakettdrevne granater, stukket i brann og plyndret under angrepet.

– En amerikansk tjenestemann ble drept og en annen ble såret i hånden. De andre ansatte ved konsulatet ble evakuert og er i sikkerhet, opplyser Libyas viseinnenriksminister Wanis al-Sharif.

Libyske sikkerhetsstyrker forsøkte å holde militsfolkene på avstand, og det kom til kraftig skuddveksling.

– Det pågår harde kamper mellom den libyske hæren og en væpnet militsgruppe, opplyste en talsmann for Libyas øverste sikkerhetsråd, Abdel-Monen Al-Hurr.
Veiene i området er stengt og libyske sikkerhetsstyrker har omringet bygningen, opplyser han.

Militsfolkene raser over en ny og sterkt islamkritisk amerikansk film om profeten Muhammed.

Omstridt film

Filmen er produsert av den israelsk-amerikanske forretningsmannen Sam Bacile.

– Islam er kreft, sier Bacile til Wall Street Journal.

Han forteller videre at rundt 100 jødiske givere har finansiert filmen, som har tittelen «Innocence of Muslims».

Filmen markedsføres flittig av den omstridte Florida-pastoren Terry Jones, som i fjor utløste rasende protester verden over ved å brenne Koranen.

I Mazar-i-Sharif i Afghanistan ble norske Siri Skare, svenske Joakim Dungel og fem andre FN-medarbeidere drept da demonstranter angrep et FN-kontor.

 

Demonstrasjon i Egypt

Egyptiske demonstranter klatret i dag opp på muren utenfor USAs Kairo-ambassade, tok ned USAs flagg og erstattet det med et muslimsk, svart flagg. Egyptisk opprørspoliti var utkalt, og omringet ambassaden.

De ultrakonservative islamistene protesterte på en filminnspilling som skal foregå i USA, og ifølge dem skal være en fornærmelse mot profeten Muhammed.

Angrep konsulat i Libya

Også i Benghazi demonstrerte folk mot den angivelige filminnspillingen, og der med langt sterkere virkemidler. En gruppe væpnet milits gikk til angrep på USAs konsulat i byen, og forsøkte å tenne på bygningen.

Den libyske hæren sendte sikkerhetsstyrker til området og stengte av alle veiene dit. Sammenstøtene mellom soldatene og militsgruppen skal ha vært kraftige.

– Det er voldsomme sammenstøt utenfor konsulatet, sa en talsmann for sikker­hetsstyrkene i Libya til Reuters.

USAs ambassade i Tripoli bekrefter at det har vært et angrep, men ville ikke gi ytterligere opplysninger i kveld.

Ukjent filminnspilling

Det er uklart hvilken film det dreier seg om. Ryktene sier at pastoren som brant en koran i protest i fjor, skal være en av produsentene. Det blir også sagt at representanter for den kristne minoriteten kopterne i Egypt, som bor utenlands, skal stå bak finansieringen.

I Egypt deltok hundrevis av mennesker i protestmarsjen mot ambassaden, og ropte bl.a. at ambassadøren måtte dra hjem. Vaktene ved ambassaden skjøt i lufta for å holde demonstrantene på avstand.

Ingen ble skadd, ifølge en talskvinne for USAs utenriksdepartement.

Demonstrantene i Kairo tok ned det amerikanske flagget, og forsøkte å heise et svart flagg med påskriften «det finnes ingen gud unntatt Allah, og Mohammed er hans profet».

Demonstrasjonen i Egypt kan ikke ha kommet helt overraskende på amerikanerne, for før den startet, sendte ambassaden ut en pressemelding hvor den fordømte misbruk av ytringsfrihet som ble brukt til å såre andres religiøse tro.»

 

Det saken her gjelder er om Vesten om nødvendig vil forsvare ytringsfrihetens idealer, eller om politikerne velger å bedyre sin tilslutning til det frie ord  – og samtidig forby islamkritikk!  Til sjuende og sist er det et spørsmål om  europeere og amerikanere skal underkaste seg muhammedanernes islamiseringskrav.

 

Stopp islamiseringen av Norge (SIAN)

Arne Tumyr

Leder