Aftenposten ansetter nå en tegner som nekter å portrettere Muhammed
Aftenpostens har ansatt ytterligere en tegner, Marvin Halleraker, som er viden kjent for sine kommentar-tegninger, men både han og avisen underkaster seg muslimenes krav: «Vi tillater ikke at «Profeten» portretteres!». Halleraker sier nemlig i et tiltredelsesintervju: «Jeg tegner ikke Muhammed. Omkostningene er for store.»
Tenk om Norske avistegneres forbund hadde sagt: «Alle våre medlemmer tegner selvfølgelig Muhammed om det skulle bli aktuelt!» La oss videre forestille oss at Arne Jensen i redaktørforeningen hadde sagt: «I alle norske aviser er fristilte redaktører som trykker Muhammed-tegninger uansett hva muslimene måtte mene om det!» Nei, de sier ikke det - de sier det samme som Halleraker - om enn inni seg: «Omkostningene er for store».
Det er mer bekvemt å underordne seg islams sensurbestemmelser - på samme måte som aviser og redaktører gikk i knestående og underkastet seg nazistenes sensur-krav i årene 1940-1945.
Samfunnseliten vil ikke ha forstyrrelser i hverdagen - de vil ha fred og ro for enhver pris. Derfor foretrekker de utstrakt selvsensur og avstår fra islam-kritikk. Dhimmi-nordmenn frykter at dersom muslimene får ubehagelige fakta mot seg, kan det føre til voldsomme og voldelige muslim-demonstrasjoner - der de 250.000 muslimene som utgjør Muhammeds hær i Norge nok en gang markerer en «vredens dag».
Også bokhandlerne fulgte opp denne fryktens politikk. Boken «Sataniske vers» ble pakket inn i brunt papir og gjemt under disken. Trykkerier nektet å trykke anti-islamsk litteratur av frykt for steinkasting mot vinduene, Nasse Nøff ble fjernet fra det offentlige rom og Aisha ble fritatt for å jobbe i ferskvaredisken da hun ikke kunne selge skittent grisekjøtt. Muslimer krever rett til ikke å håndhilse på personer av motsatt kjønn. Klart det må respekteres, sier likestillings- og diskrimineringsombudet.
Nei, skal man motstå islamiseringen da blir omkostningene for store for snille og gode nordmenn. Hvem orker å følge etter redaktør Vebjørn H. Selbekk som fikk over 50 drapstrusler etter at han frontet frihetens fane? Han fikk spørsmålet: Er du villig til å dø for friheten? Ja, svarte Selbekk.
Redaktører flest, med redaktør Harald Stanghelle i Aftenposten i spissen, sammen med den øvrige samfunnseliten, snur ryggen til Selbekk.
Arne Tumyr