"Debatten skal holdes i siviliserte former"

Så spørs det da om SIAN's leder, Arne Tumyr, får komme til orde i Studentersamfunnet i Bergen - eller om "antirasister" og andre fra den ultrarøde leir har bestemt seg for å ødelegge møtet med buing og skriking.

Står SIAN for rasisme - eller berettiget kritikk i dagens samfunn?

"Debatten skal holdes i siviliserte former"

 

Studentersamfunnet i Bergen, ved leder i debattkomiteen, Daniel Nygård, (bildet) sprenger nå tabugrensen for offentlig debatt knyttet til islam, rasisme og innvandringskritikk – for torsdag 2. februar er SIAN ved leder Arne Tumyr invitert til å delta i en paneldebatt! Her kan det bli bråk – i særlig grad hvis SOS Rasisme dukker opp i den hensikt å hindre at ”rasister  får en talerstol”. Det er også et åpent spørsmål hvor mange ultrarøde studenter og andre fra Thorstein Dahle sitt parti som allierer seg med ”antirasistene”   – som på fascistisk vis vanligvis hindrer meninger de ikke liker får komme  til uttrykk.  Det er noen som med skrekk og  gru husker  debatten i Bergen Studentersamfunn  i 1998 da man drøftet ”Det fargerike fellesskap”. Møtet brøt sammen på grunn av buing og skriking. Professor Harald Trefall kom ikke til orde. Det endte med at Thorstein Dahle samlet sine tropper og fortsatte møtet i et annet lokale.  Debattkomité-leder Nygård forsikrer: ”Vi skal sørge for at debatten holdes i siviliserte former.”
 
Øvrige deltakere i paneldebatten blir Jørgen Anfindsen,  redaktør for nettstedet Honest Thinking, Rune Berglund Steen, Anti-Rasistisk  Senter og journalist i Klassekampen, Mimer Kristjanson. Debattleder blir Anna Magnus.
 
Kontroversielle utsagn
Under rubrikken ”innvandringspolitikk i grenseland” skriver arrangøren:
”IQ-gapet mellom rasene kan ikke elimineres.” (Ole Jørgen Anfindsen). ”Islam er ingen religion, men en pervers dødskultus” (Arne Tumyr, SIAN)
Er dette rasisme eller berettiget kritikk, spør debattkomiteen i Studentersamfunnet i Bergen og skriver videre:
”Røster i det islamkritiske miljøet hev der at norsk kultur er truet av islamsk innvandring. Organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) mener islam er et totalitært system i slekt med nazisme og kommunisme og påstår at Norge kommer til å ha muslimsk flertall innen slutten av århundret.”
Ole Jørgen Anfindsen hevder at den vestlige sivilisasjon er i ferd med å begå selvmord fordi man undervurderer utfordringene med islam, og fordi vi tillater for stor innvandring fra land der folk har lav IQ. Han mener vi må vokte oss for islamofobi, men at innvandringskritikere blir oversett i media og at de møter mye usaklighet blant motstanderne.
 
Islamkritikere  beskyldes for å komme med uttalelser som ikke har rot i virkeligheten og å spre rasisme som helst bør forbigås i stillhet – alt under dekke av ytringsfriheten. Andre mener at kritikk av innvandringsfiendtlige miljøer ikke kan stå uimotsagt. Har de viktige poenger som fortjener oppmerksomhet og debatt? Eller bunner tankegangen i fremmedhat og tankegods vi ikke vil være bekjent?”
Det er dette som er noe av bakgrunnen for møtet i Bergen.
 
Et forum for debatt
SIANs Nettavis-redaksjon har spurt debattkomiteens leder, Daniel Nygård, om hensikten med møtet. Her er hans svar:
”Studentersamfunnet skal være et forum for debatt der vi tar opp viktige spørsmål - også de vanskelige og kontroversielle. I høst gikk diskusjonen høyt om både retorikken og argumentene som ble brukt av innvandringskritiske personer og grupper. På den ene siden ble innvandringskritikerne beskyldt  for å komme med argumenter det ikke var hold i, og for å fronte rasistiske tanker som ikke hører hjemme i det norske samfunnet. På den andre siden følte mange seg kneblet, mistenkeliggjort og oversett i offentligheten.
Vi vet at mange er opptatt av spørsmål knyttet til innvandring og islam, og at frontene er sterke. Jeg tror ikke problemene løses ved at vi tier dem i hjel. Derfor holder vi denne debatten, slik at man får argumentene ut i offentligheten og en mulighet til å diskutere forholdene som ligger til grunn for den kritikken som SIAN og andre står for.”
 
Dermed er det klart for et spennende debattoppgjør i Studentersamfunnet i Bergen den 2. februar.
SIAN’s Nettredaksjon