Nei til islam kan forrykke politikernes makt!

Akmal Ali er fortørnet over at Muslimsk Union Agder ikke får bygge en ny moské i Kristiansand. Det norske folk er fortørnet over at den samme Akmal Ali sier: Allah har bestemt at muslimske kvinner ikke kan gifte seg med norske menn.

Den politiske elite vil bekjempe forslaget om folkeavstemning

Nei til islam kan forrykke politikernes makt!

Hvert år blir nordmenn spurt via en gallupundersøkelse – iverksatt av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet – om «verdiene innenfor islam er forenlige med grunnleggende verdier i det norske samfunnet». Over 50 prosent av de spurte mener verdiene ikke er forenlige. NRK har nylig gjennomført en undersøkelse som konkluderer med at 25 prosent av de spurte mener at det er for mange muslimer i landet. Like mange mener at islam er «en trussel mot norsk kultur». Spørsmålene er ulikt utformet, men innholdet er i prinsippet det samme. Hver fjerde nordmann vender ryggen mot islam i den ene undersøkelsen – hver annen i den andre. Det er på tide med en avklarende folkeavstemning som angår det viktigste politiske spørsmål i denne og kommende generasjoner. Avstemningen vil etter alt å dømme vise at det norske folk ikke aksepterer islam. Det er på tide at folket selv får bestemme over landets fremtidige skjebne.

Debattantene konsentrerer seg nå om NRK-undersøkelsen – og journalister innhenter synspunkter fra ulikt hold.

En avis som har ofret saken oppmerksomhet er Fædrelandsvennens nettutgave i Kristiansand (Fvn.no). I denne byen har det vært massiv motstand mot mosképlanene til byens islamister.

Motstand i Kristiansand

Avisen har spurt blant andre Akmal Ali, nestforstanderen i Muslimsk Union Agder. Til avisens nettutgave sier han: Jeg tror ikke muslimske trossamfunn andre steder i Norge har møtt så sterk motstand mot etablering av en moské, som vi har møtt i Kristiansand. Andre steder har de fått klager. Men ikke i slik omfang som her, sier han.

Akmal Ali peker samtidig på at organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) og partiet Demokratene begge har hovedbase i Kristiansand. Det kan ha noe å si. Dette er organisasjoner som er veldig negative til muslimer. De står sterkt på Sørlandet. Fremskrittspartiet, som også er kritisk til muslimer, står også sterkt her, sier Akmal Ali.

Fædrelandsvennens nettavis skriver at NRK-undersøkelsen viser at 24 prosent av befolkningen mener islam er en trussel mot norsk kultur. Og sørlendingene kommer verst ut.

Uforenlige verdier

– Vi forholder oss til den undersøkelsen som Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDI) har kommet med. Den viser at 50 prosent av det norske folk mener at islamske og norske grunnverdier er uforenelige, sier Arne Tumyr, som er leder i Stopp islamiseringen av islam (SIAN) til Fvn.no

På SIANs nettside forkaster han hele NRK-undersøkelsen, som han mener ikke er representativ for nordmenns synspunkter.

Tumyr sier: Når det ikke er flere som uttrykker skepsis så er det fordi hele undervisningssystemet i Norge er rettet mot at islam er en religion på lik linje med kristendommen, noe som er helt feilaktig etter vår mening, fordi vi anser islam for å være en totalitær ideologi forkledd som religion, sier han.

– Hva er det som gjør at dere er skeptiske overfor muslimer?

– Islam steiner kvinner. Islam pisker og henger homofile menn. Islam dreper muslimer som går over til en annen religion. Islam tåler ikke at muslimske kvinner gifter seg med norske menn. Islam tåler ikke ytringsfrihet eller demokrati, svarer han.

– Skyldes uvitenhet

Biskop Olav Skjevesland mener derimot at resultatet av undersøkelsen, hvor sørlendingene markerer sin skepsis, skyldes uvitenhet.

– Årsaken til at Sørlandet markerer seg slik i undersøkelsen er vel i hovedsak uvitenhet og antageligvis også noen fordommer, sier Skjevesland til Fvn.no.

Så langt Fvn.no

Konfrontasjon nødvendig

Det er ikke bare islamister som taler med to tunger når de skal forsvare islam – det gjør også biskop Olav Skjevesland når han skal bevege seg i dette ideologiske minefeltet. Her siteres fra en melding datert 23.05.2009:

Agder-biskopen Olav Skjevesland uttaler seg meget klart slik: I møtet mellom kristendom og islam er det nå behov for en ærlig dialog. Da må vi våge å ta opp de vanskelige sidene ved islam og ikke unnvike konfrontasjon, sier biskopen. Biskopen hevder at: Vanskelige punkter innen islam har man rett og slett unnlatt å ta opp - det er behov for dialog, men den må gå dypere enn hva den hittil har gjort. Når støyen rundt Muhammed-tegningene har lagt seg, bør vi drøfte for eksempel spennings- forholdet mellom islam og moderne menneskerettigheter. Vi må også ta opp det manglende skillet i islam mellom religion og politikk, som er høyst problematisk.

Selv etter alle disse årene har biskopen ikke hatt mot og kraft til å ta opp spørsmålene – de er åpenbart for krevende – og de gir nok ubehag.

Islam en trussel

En av de fremste biskopene i Den engelske kirke frykter at den vestlige verden vender tilbake til «et slags barbari» dersom kristendommen fortsetter å tape terreng. Prins Charles’ rådgiver kaller islam den største trusselen siden kommunismen.

Dersom Vesten ikke bryr seg om sine åndelige røtter, vil vi ikke være i stand til å stå imot den islamske ideologi, sier biskop Michael Nazir-Ali. Biskop Nazir-Ali ble født i en islamdominert familie i Pakistan. Faren konverterte til kristendommen, og i England har 57-åringen gått gradene fra anglikansk prest til en av de mest respekterte biskopene i den engelske folkekirken. Han er også kjent som en rådgiver for prins Charles i spørsmål som har med islam å gjøre.

Folkeavstemning

Forslaget om en folkeavstemning – der det norske folk får anledning til å stemme over om de vil ha islam som en integrerende del i vår samfunnsmodell – vil trolig møte massiv motstand i de politiske avlukker – og hos blant andre Harald Stanghelle i Aftenposten. En slik situasjon vil medlemmene av samfunnseliten oppleve som truende – de ser faren – de kan miste kontrollen! De frykter at folket har en annen holdning enn det de selv har – og hvordan skal det da gå – med deres egen maktbase?

Stopp islamiseringen av Norge (SIAN)
Arne Tumyr
Leder