SIAN har fått mange nye medlemmer - optimisme preget lørdagens årsmøte
SIAN den største antiislamske organisasjon
Organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) hadde et vellykket årsmøte i helgen – der en rekke sentrale spørsmål knyttet til den aktuelle situasjon ble drøftet. Debattene spredte seg over et vidt felt: Islamiseringen, ytringsfrihet, medlemmer må stå fram, samarbeid med Radio Kos, optimisme må prege vårt budskap og vi må forholde oss til journalister og medier selv om de ikke liker oss. På bildet ses noen som skal lede SIAN’s arbeid i året som kommer – første rekke fra venstre Eivind Myhr, Arne Tumyr og Lillian Oulie. Andre rekke: Janne L.Ulfeng, Moten Schau og Kaspar Birkeland.
I sin tale til årsmøtet sa leder Arne Tumyr bl. a.: Hvis vi tar et tilbakeblikk på det siste året, er det noe å glede seg over. Aldri før har SIAN hatt så stor tilgang på nye medlemmer – aldri før har SIAN markert sitt budskap i det offentlige rom slik som tilfellet har vært det siste året. Økonomien vår er presset, for aktivitet medfører at pengene renner ut – bare trykking av vår siste brosjyre kostet 25.000 kroner. Heldigvis er det mange som gir oss gaver utover medlemskontingenten.
Betydningsfull organisasjon
Vi registrerer at SIAN er blitt utropt til den mest betydningsfulle antiislamske organisasjonen i Norge.
Vi har et veldig ansvar overfor alle som har vist SIAN den tillit at de har meldt seg inn hos oss. Vi må vektlegge å unngå tilspisset intern uenighet og diskusjoner som ikke bygger opp. Alle vet at strid og splittelse svekker enhver organisasjon. Dette betyr selvsagt ikke at vi skal legge bånd på oss, tvert imot, for åpne og konstruktive debatter er helt nødvendig, fortsatte Tumyr.
Politisk islam
I året som har gått har vi i styret hatt en til dels heftig debatt – der det ble hevdet med styrke at det er vel politisk islam SIAN bekjemper. Konklusjonen ble imidlertid at det er knapt mulig å skille islam som religion og islam som politisk ideologi og sekulær maktfaktor. Derfor er det islam SIAN bekjemper teoretisk og praktisk. Det kommer derfor ikke noe forslag til årsmøtet om å endre vedtektene i denne sammenheng. Derimot kommer et forslag om et tillegg til §4 der styret foreslår: ”SIAN er en ikke-voldelig organisasjon. Ingen nazister eller rasister kan oppnå medlemskap.”
Man kan si at en slik passus i vedtektene er unødvendig – det er nemlig selvsagt at det har vært SIANs holdning fra starten av. Det er riktig, men vi får nå ned på papiret det samme som SIOE har i sine vedtekter.
Kontingentøkning
Dessuten foreslår styret å øke årskontingenten fra 100 kr. til 150 for studenter og pensjonister og fra kr. 200 til 300 for yrkesaktive. Vi trenger pengene – og vi håper bare at det ikke resulterer i at vi mister medlemmer sa Tumyr – og han fortsatte:
Ellers kan man stille spørsmålet: Har styret gjort en tilfredsstillende jobb siden siste årsmøte? Senere i møtet skal vi behandle årsberetningen, som etter min mening viser at det har vært utført et brukbart arbeid. Men selvfølgelig – det er en skuffelse at vi ikke når ut til folket på en slik måte at tusener og atter tusener søker medlemskap i SIAN.
25-års jubileum
Det er underlig å tenke på at motstandsarbeidet som vi står for i år kan feire 25-års jubileum. Det var nemlig i 1987 at Folkebevegelsen mot innvandring ble stiftet – det skjedde lørdag 3. oktober i Haugesund. Røde Kors hadde landsmøte samtidig – og da generalsekretær Odd Grann ble spurt om hva han syntes om masseinnvandringen svarte han: ”Det er et kompliment til Norge at så mange vil komme hit og bosette seg her. Vi har plass nok, vi har det rette sinnelaget og vi har råd til det.” Det er vel dette som ble hovedlinjen i innvandringspolitikken og som har resultert i at vi nå har nærmere 200.000 muhammedanere her i landet. Ja, jeg sier og skriver muhammedaner og muhammedanisme som er vestlig språkbruk – så får heller muslimene bli sure.
Motstandsarbeidet i motvind
Dessverre har ikke motstandsarbeidet utviklet seg i ønsket omfang i disse 25 årene. En rekke mindre grupperinger har forsøkt uten å lykkes. Noen folkebevegelse mot islam-innvandringen er det ikke blitt.
Fedrelandspartiet ble offisielt lagt ned 31.12.2008. Vi har gruppen Norsk Kultur, Norgespartiet og vi har flere nettsteder som Human Rights Service, Dokument. no, Honest Thinking og en rekke enkeltpersoner som i sterkere eller mindre grad markerer motstand mot islam. Den siste gruppen som har fått størst offentlig oppmerksomhet er Norwegian Defence Leaque. For meg står det klart at så langt har SIAN og NDL det samme målet – men arbeidsmåten og aksjonsformene kan være forskjellige.
Dessverre er det ikke noe felles organ for antiislamske motstand mot islam. Vi kan saktens drømme om at SIAN blir paraplyorganisasjonen for all antiislamsk motstand her i landet.
FOMI forut for SIAN
Etter at aksjonen mot bønnerop i år 2000 ikke nådde fram med sitt krav, ble Forum Mot Islamisering stiftet. Foreningen ga ut FOMI-bladet som var en sann opplysningskilde om islam – og som nok bidro til at mange fikk øynene opp.
Heller ikke FOMI fikk den brede oppslutningen. I 2008 ble SIAN stiftet som en fortsettelse av FOMI – og ble da knyttet til det europeiske antiislamske organisasjonsarbeidet – som også har moderat vind i seilene. Men ingen vet hva fremtiden vil bringe.
Hva vil nå skje?
Så er spørsmålet – hva er vår situasjon i tiden framover?
Vi har fått vite fra islamister og rødegardister at de vil møte opp på hvert eneste arrangement vi har. De ønsker ikke at vi skal ha ytringsfrihet, fremholdt taleren.
Ja, vi må ha stands ikke bare i Oslo, men også andre steder i landet – i Stavanger, i Bergen i Ålesund, Trondheim og flere andre steder.
Nettavisen vår lider av at vi har ikke flust opp med skrivekyndige(villige) personer som hver dag trår til med gnistrende gode artikler. Men de fleste kan skrive kommentarer til artiklene – noe også flere av våre medlemmer gjør. Min anmodning til folket er: Skriv kommentarer på SIAN’s nettavis!
Nettavisen ble hacket
Noen av dere har registrert at nettsiden vår ble såkalt hacket – det vil si ødelagt. Av hvem? Av en tyrkisk islamsk gruppe som fikk bestillingen fra Muslim Brotherhood. Hacking er straffbart, men ikke desto mindre skrøt islamistene på twitter av at de hadde klart det.
De forsøkte også å tilrive seg hele kontoopplegget vårt, men her var det da at sikkerhetssystemet trådte inn og hindret det.
Men hvordan forholder norske journalister seg til en straffbar handling i denne sammenheng? Jo, de tar parti for lovbryteren. Journalisten i Bergens Tidende Nett skriver:
Er det ikke litt ironisk at nettsidene til dere som ønsker å stoppe islamiseringen av Norge har blitt islamisert?
BT fester seg ikke ved at det er utført en straffbar handling – det er bare ironisk det som har skjedd.
Ja, pressen og journalistene solidariserer seg med gatepøbelen og mot SIAN. I 1983 skrev avisene om Folkebevegelsen mot innvandring: ”Rasistene ble kjeppjaget av demonstrantene” . Omtrent det samme fremkommer i media når islamistene og deres sympatisører jager sianistene.
Mange kristne
I denne perioden har vi fått et godt tilsig av medlemmer som har et spesifikt kristent ståsted, noe som jeg anser for særdeles verdifullt. Det kan derfor være grunn til å peke på noen basisregler. SIAN er en organisasjon som ikke har noen politisk eller religiøs tilhørighet.
Vi bygger på menneskerettighetene hvor religions- og ytringsfrihet frihet er implementert. Dette betyr at kristne, mennesker fra andre trosretninger, agnostikere og ikke-troende skal finne hverandre i SIAN i kampen mot islam.
Vi bygger på menneskerettighetene hvor religions- og ytringsfrihet frihet er implementert. Dette betyr at kristne, mennesker fra andre trosretninger, agnostikere og ikke-troende skal finne hverandre i SIAN i kampen mot islam.
Dette innebærer, slik jeg ser det, at SIAN-medlemmer som enkeltvis vil bekjempe islam ut fra et spesifikt kristent standpunkt, står fullstendig fritt til det. SIAN som organisasjon må imidlertid, ut fra vedtektene, forholde seg til islam basert på prinsippene i menneskerettighetserklæringen. Det er ikke noe motsetningsforhold mellom de kristne humanistiske verdier og menneskerettighetserklæringen.
Samarbeid med Radio Kos
Styret har vedtatt å inngå et samarbeid med Radio Kos (Sandnes lokalradio) som nettopp har etablert nettradio. Vi har en times program pr. uke hver onsdag fra 20 til 21 og med reprise hver mandag fra 18.00 til 19.00. Dette er et prøveprosjekt.
Til slutt i sitt foredrag sa Tumyr: Situasjonen er jo den at alle som er med i SIAN er med også på sine personlige premisser. Vi må vektlegge at dette er frivillig arbeid – uten at vi kan kreve noe utover hva den enkelte kan yte. Det å være medlem av SIAN er ikke det samme som å være med i enhver annen organisasjon. På grunn av trakassering og rasismehetsing – samt problemer blant venner, familie og på arbeidsplassen – er det mange som ber om en anonym tilværelse i vår organisasjon. Belastningene er så alvorlige for mange at de opplever at ytrings- og organisasjonsfriheten ikke gjelder for de som motsetter seg islamiseringen.
La meg til slutt si at noe av det viktigste vi gjør, og hvor vi har mange som gjør en fremragende innsats – er de av våre medlemmer som legger SIAN’s brosjyre i postkassene til folk. Her når vi ut med vårt budskap og det gir oss oppmerksomhet og nye medlemmer. En rekke andre gjør også en verdifull innsats, ingen er nevnt og ingen er glemt, sa Tumyr til slutt i sin tale.
Anmodning til politiet
Årsmøtet besluttet å be politiet om – at hvis og når SIAN (Stopp islamiseringen av Norge) får tillatelse til å arrangere en markering i form av et stand-arrangement – at organisasjoner og grupperinger som man vet forårsaker ordensforstyrrelser – blir henvist til å holde sine markeringer en annen dag enn den SIAN eventuelt har fått akseptert.
Et vellykket årsmøte
Det ble på alle måter et vellykket årsmøte der alle som hadde ordet ga uttrykk for at selv om SIAN møter mye kritikk og motbør, er det også en stigende interesse og forståelse for det organisasjonen står for.
SIAN’s Nettavis - Bodil