Ambulansesjåførene ærekrenket av likestillingsombud Beate Gangås!
Det er neppe tvil om at de to ambulansesjåførene, Espen Smith og Erik Schjenken, som nå begge er fullstendig renvasket for beskyldningene om rasisme i den såkalte Ali Farah-saken fra Sofienbergparken sommeren 2007, ble ærekrenket av likestillingsombud Beate Gangås. Umiddelbart etter denne hendelsen og uten å innhente opplysninger fra sjåførene, uttalte hun at oppførselen var tuftet på rasisme.
En beskyldning om rasisme er en anklage om at det er begått en kriminell handling. Likestillingsombudet opptrådte særdeles kritikkverdig i denne saken, med de mest vidtrekkende følger for ambulansesjåførene, som fikk ødelagt navn og rykte. Deres omdømme ble trampet i sølen av likestillingsombud Beate Gangås. Hun innkalte til pressekonferanse umiddelbart etter hendelsen der hun påsto at saken handlet om rasediskriminering.
Her må det være grunnlag for tiltale om straff og en klekkelig erstatning til de to – som uforskyldt har lidt så mye etter anklagene om rasisme.
Straffelovens § 247 er krystallklar:
Den som i ord eller handling opptrer på en måte som er egnet til å skade en annens gode navn og rykte eller til å utsette ham for hat, ringeakt eller tap av den for hans stilling eller næring fornødne tillit, eller som medvirker hertil, straffes med bøter eller med fengsel inntil 1 år. Er ærekrenkelsen forøvet i trykt skrift eller i kringkastingsending eller ellers under skjerpede omstendigheter, kan fengsel inntil 2 år anvendes.
Her er det påkrevd med en offentlig påtale, men det blir unektelig noe pinlig for politiet, som ila Espen Smith en bot fordi han etter politiets mening hadde opptrådt rasistisk og med en krenkende oppførsel da han nektet å ta med en skadet Ali Farah. Riksadvokaten har erklært bøteleggelsen ugyldig.
For øvrig er Beate Gangås ikke den eneste som har grunn til å angre og gremme seg i denne saken.
Arne Tumyr
Stopp islamiseringen av Norge (SIAN)
Leder